top of page
  • Forfatters billedeAdmin

Stor jobaktivitet i JobFOKUS

Jobaftalerne med Aalborgensiske virksomheder trimler fortsat ind over telefon og mail hos rekrutteringskonsulenterne Sofie, Allan, Rasmus og Peter. En god udsigt for efteråret 2021. Her møder du opløftende tal og historier fra hverdagens gang i projektet Små Job Med Mening og JobFOKUS. God læselyst!


Viljen til at påtage sig et socialt beskæftigelsesansvar har aldrig været større

Et helt år er gået siden "Små Job Med Mening" vol. 2.0 blev kickstartet 1. juli 2020. Trods COVID-19 nedlukninger gennem vinter og forår har JobFOKUS holdt sig tæt på det lokale arbejdsmarked. Hvilket har givet mange løntimer til kandidater på kanten af samfundet. For 70% af kandidaterne er tilknytningen til arbejdsmarkedet varig, og 48% forøger deres timetal mod fuld selvforsørgelse. Vores samarbejde er unikt, og det er værd at bemærke, at vi ved fælles indsats har gjort en forskel for de første 100 borgere i Aalborg Kommune det seneste år. Tak for et godt og konstruktivt samarbejde!


Stor jobaktivitet i sommermånederne

38 nye jobs i de 3 sommermåneder er det blevet til for JobFOKUS. 8 af de 38 jobs er fuldtidsansættelser. 10 jobs lå mellem 15 og 30 timers ansættelse om ugen og de resterende 20 jobs ligger i intervallet fra 2 til 14 timer om ugen. Når vi kigger tilbage på sommermånederne, kan vi se en stor efterspørgsel på kandidater inden for facility området, lager og restaurationsbranchen. Men vi har også haft held med beskæftigelse inden for gulvlæggerbranchen og i oplevelsesindustrien. Efteråret står lige for døren. JobFOKUS teamet har skabt en stor kontaktflade til virksomheder i Aalborg og omegn, som enten har taget eller vil tage socialt ansvar. Men vi kan blive flere endnu. Og vi ser frem til samarbejdet.


Morten og Rune skaber fundament for oplevelse

Morten blev visiteret til ”Små Job med mening” medio maj måned 2021, mens Rune ankom medio januar 21. Selvom de kommer fra hver sit hus under Jobcenteret, har de en ting til fælles – et småjob hos AaB A/S. For når fanzoneområdet skal bygges op inden AaBs hjemmekampe, står begge klar med arbejdskraft, så tusindvis af aalborgensiske fodboldfans kan få en kærkommen oplevelse, inden fodbolden begynder på banen.

For Mortens vedkommende er det hans andet job. Da vi i starten af juli sammen landede et lagerjob.4 uger der ændrede alt for Sibylle

Sibylle tog en chance, da MAXIMUM i City Syd igen skulle bruge et par modne kandidater til service- og rengøringsopgaver, oven på Covid-19 nedlukningen.


Sibylle har i dag et småjob i MAXIMUM med 4 ugentlige arbejdsdage og arbejdstider i tidsrummet 08-12. Hun får stor ros fra ledelsen i MAXIMUM og skal nu stå for oplæring af de 2 næste servicemedarbejdere, der også kommer fra vores indsats.


I september påbegynder Sibylle samtidig sit andet småjob. Arbejdsgiveren er Ping IT, hvor Sibylle skal gøre rent 1-2 gange om ugen.


Sune stortrives i sit småjob

Sune og JobFOKUS skulle et par omveje, inden det helt rigtige småjob landede. Men nu stortrives Sune med sine opgaver hos Skagen Fiskerestaurant.


Sune kan klare 5 arbejdstimer om ugen. Dem udfylder han med at gøre klar til udendørsservering ved at sætte borde, stole og andre rekvisitter klar i morgentimerne.


Inden småjobbet hos Skagen Fiskerestaurant havde Sune et forløb som opvasker hos en anden arbejdsgiver. Sideløbende med indsatsen fra JobFOKUS har Sune været tilknyttet en af indsatsens Erhvervsmentorer.


Kalina blev vendt i døren og landede et job efter 3 ugers indsats

Kalina var ét stort smil, da hun startede i sit nye job hos Stadsing A/S i Nørresundby mandag 30. august. 37 timer om ugen med fast mødetid mellem 06.00 og 14.00 er Kalinas nye hverdag. Arbejdsopgaverne er delt mellem rengøring og madlavning.


Arbejdsopgaver som Kalina har stor erfaring med, da hun tidligere har været i et vikariat hos en af byens hotelkæder.
Tal og facts på indsatsen

122 jobs har JobFOKUS landet siden 1. juli 2021 og frem til ultimo august 2021. Mens der er visiteret 216 kandidater til projektet i samme periode. 83% får job indenfor 26 uger.


Ny case samling om Små Job JobFOKUS har publiceret en ny case samling, der giver en indsigt i vores indsats og fortællinger om, hvad en småjobber betyder for virksomhederne, og hvordan de har fået det rigtige match.


/Julie Keldorff 15.11.21


66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page